tirsdag 12. oktober 2010

Hvor skal vi begynne?


Gutta krutt har landa i Arusha. Høres kanskje mer idyllisk ut enn hva det virkelig er, men vi skal ikke klage.Vi har seng, kjøkken og dusj, så her er det bare velstand. I skrivende stund så bor vi i gjestehuset til en norsk misjonær her i Arusha. Det er Per Ove Malmin, og han har virkelig tatt ansvar. Så det er vi virkelig fornøyd med.



Lang vei hit


Prosessen med å finne en leilighet er igang, og vi må si at vi koser oss, til tross for at det har vært litt startvansker her i Arusha.

Det var nåværende status, men turen hit har vært lang, i den forstand at det ikke er den fysiske avstanden som har vært lang. For eksempel så brukte vi 12 timer fra Entebbe til Arusha. Egentlig er dette en tur som er gjort unna på snaue 3-4 timer, men for sikkerhets skyld, så skulle vi innom både Narobi og Dar es Salam.

Da vi ankom Arusha, så var det ingen der til å plukke oss opp, så vi måtte komme oss inn til byen, finne en internett cafe, og finne noen nummer vi kunne ringe, fordi ingen av de nummerene vi hadde ga noen respons.



Mange lysglimt


Ellers går ting her i Afrika generelt tregt. Det er ikke noen hemmelighet at dette er en bedagelig kultur, men av og til så får det jammen være grenser. Største delen av dagen går egentlig med til venting. Men mange lysglimt er det.























Mange  kulturelle forskjeller 

Jeg prøver så godt jeg kan å se forbi mine "norske briller", men heller da kan jeg ikke se noen logisk grunn for at ting skal ta så lang tid. Men det er noe vi får lære oss å leve med.

Nå har vi vært to dager sammen med gjengen på Chrisc-kontoret, og det er en kjempegjeng!
Vi gleder oss til å bli bedre kjent med gutta, og prøve å skape noe positivt for organisasjonen.

Transporten foregår for det meste i det som så fint heter daladala. Hvis du ser for deg 25-30 personer i en Toyota Hiace, så er det en vanlig tur. De kjøre etter filosofien om at "alle skal med". Det er ikke noen hemmeligheter lengre etter en tur med en daladala.



Her er litt bilder fra turen så langt. Det er foreløpig mest fra Kampala, men det kommer mer.


















5 kommentarer:

Eliiife =) sa...

=)))
Fantastiske bilder!! Bra du holder oss oppdatert vennen

A friend.. sa...

Så kjempefine bilder!! Du har jo opplevd MASSE allerede!! Moro å lese at du har det bra :)

Anonym sa...

Hei Martin! Flott å høre at dere har kommet vel fram. Vi ser fram til å følge dere videre ...
Hilsen mamma og pappa

Gunnhild Moen sa...

Kult Martin! Æ va i Arusha i februar i år, men har litt dårlig erfaring med flyplassen der. Håpe alt gikk greit, og at dokker fikk bagasjen med en gang ;)
*legge til bloggen din på følgmed-lista*

Anonym sa...

Det høyres ut som om de har hatt litt av ein tur!
Fantastiske bilder..
God bless...