fredag 10. september 2010

Moments of Our Lives




 Foto: David Paul Ohmer'
Tiden går mens Hald består. Klissent som det høres ut, så ligger det  faktisk noe i dette utrykket. Om det er Hald, eller Gjensidige som  består, er i og for seg ikke så veldig relevant, men det faktum at tiden går, er det som er viktig her.

I godt selskap går tiden veldig fort, og under kjedelige foredrag, kan tiden gå v e l d i g sakte. Dette har jo med vår oppfattelse av tid å gjøre, og ikke at klokka går raskere eller saktere. Vi legger om planene våre, vi kjører snarveier og vi jobber hurtigere og smartere. Alt dette for å spare tid.

Men når skal vi få tid til å bruke den tiden vi har spart? Er det slik at man skal sette det på konto, for så å ta ut igjen når man trenger mer tid?





Det er NÅ ting skjer

Undertegnede er fullt inneforstått med at man sparer tid på "uviktige" ting, for å få mer tid til det man liker å gjøre. For man kan jo ikke stikke under en stol det faktum at døgnet kun har 24 timer.

Men ofte så kan det bli sånn at man er så opptatt med å spare tid, at man går glipp av mer enn hva man sparer. Man er så opptatt av å spare tid, at man glemmer å leve i nuet, og det er jo her ting skjer. 







Så hva skal man gjøre?

Det er to ting her i verden man ikke kan gjøre noe med. Det ene er været, og det andre er tiden.
Vi kan ikke endre de, for disse tingene vil gå sin gang uansett. Mange forskere vil selvfølgelig hevde at hvis vi ikke slutter med å kjøre bil eller å ta fly, så vil vi tilslutt klare å endre været, men det er ikke poenget her.

Poenget er at vi må slutte å tenke så mye på den tiden vi skal spare, å heller tenke på hvordan vi best mulig skal klare utnytte det øyeblikket vi har akkurat nå. Morgendagen kommer tidsnok uansett (hvis den i det hele tatt kommer). 
.



Ingen kommentarer: